Kochkunst und Kampfkunst - Römische Küche und Gladiatoren

Cookery and martial arts - Roman cuisine and gladiators

Die römische Kochkunst hat am Pfingstwochenende einen festen Platz im Programm der Saalburg. Es gibt einfache klassische Gerichte wie „Moretum“, einen Frischkäse mit vielen Kräutern, oder „Puls“, den römischen Getreideeintopf. Raffinierte Rezepte für Hauptgerichte, Häppchen und Süßspeisen waren den gehobenen Kreisen vorbehalten. Wichtig war die richtige Ernährung aber auch für Gladiatoren, die damaligen Leistungssportler und Showstars. Wer kochte eigentlich im Gladiatorenlager und was wurde serviert? Und wie trainierten und kämpften die Gladiatoren damals?

The I. Roemercohorte Opladen presents Roman cuisine in its impressive catering tent and at many other stations. The Gladiatores Berolinenses will demonstrate their martial arts in exhibition fights and give anyone interested the opportunity to try them out. So if you want to experience historical cookery and martial arts with all your senses and be inspired by them, you shouldn't miss this opportunity.

By the way, if you want to broaden your historical perspective even more, you can also ask the Stone Age cook to show you how a cooking pit works.

INFO
from 10 am to 5 pm
Discounts and group prices are not granted for these events with a particularly extensive programme.
All guided tours, demonstrations and hands-on activities are included in the regular admission price.

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